Skal stress behandles

Skal stress behandles?

Stress SKAL behandles. Hvis du er stresset er din hjerne og krop slået så meget ud af kurs, at du har behov for råd og vejledning udefra. Stresshormoner skal nemlig ikke konstant være i vores krop.


Dine stresshormoner vil med meget stor sandsyndlighed “overbevise” dig om forkerte strategier, nemlig dem du har benyttet lige ind til dette tidspunkt. 


Formegentlig noget med at tage dig sammen, “give den en skalle”, “jeg kan ikke stoppe nu”, “bare én uge/dag/time mere”, “man kan sove når man bliver gammel” etc. Disse sætninger var okay ind til et vist punkt.


Du kommer altså til at spænde ben for dig selv i stressrehabiliteringen, hvilket de fleste stressramte vil have prøvet. Din indre tilstand får dig overbevist om at du ikke kan sidde stille, “at du ikke er typen der kan lave ingen ting”, at det bliver bedre lige om lidt osv. 


Derfor har de fleste brug for at blive guidet til at gøre det rigtige for at komme ud af stressen. Det er også meget gavnligt at få en stressdiagnose. Altså ikke en klinisk diagnose, men en professionel vurdering af hvor stresset du er, samt en prognose. Så du ved hvad du cirka kan regne med. Det kan en stressbehandler hjælpe med, altså en fagperson der er uddannet specielt i stress. Det kan man desværre ikke forvente at læger, psykologer, psykiatere eller psykoterapeuter er. 


Husk på at de fleste stressramte vil føle det som counter intuitivt at gøre det rigtige. Det skyldes altså overload af stresshormoner i kroppen.