Tre søjler i stressbehandling
HJEM -Behandling af stress
Behandling af stress

De 3 søjler i stressbehandlingen

Hvis din stressrehabilitering skal lykkes, er det vigtigt at den står på de 3 søjler:

  • Viden
  • Terapi
  • Adfærd

   

  Rigtig mange er ikke klar over dette, og kommer måske kun til at stå på én søjle, eller to. Det giver desværre rigtig stor risiko for, at stressbehandlingen enten ikke lykkedes, tager meget lang tid eller at, der kommer hurtige tilbagefald af stress. 

  Herunder vil jeg forklare de tre søjlers indhold.   Viden


  Viden er simpelthen viden om hvad stress er, hvad der er sket i dit nervesystem og hvordan du får rehabiliteret din stresstilstand. 


  Det deler jeg op i viden på tre planer:


  • din indre stresstilstand
  • dig i samklang med omgivelserne
  • omgivelsernes påvirkning  Terapi


  Terapien er vigtigt fordi det er her man opnår evnen til at skifte tilstande i nervesystemet, forløse ophobet stress og traumer, samt får nye, bevidste som ubevidste handlemåder indlært i krop og nervesystem. Jeg anvender psykoterapi med afsæt i primært Somatic Experiencing og andre kropsligt forankrede psykoterapeutiske tilgange.


  Hvor den første søjle Viden er en mental praksis, så er Terapi en kropslig sansende praksis. Det betyder at man gennem terapien lærer sin krop og nervesystem at kende indefra.  Adfærd


  Adfærd er en rammesætning af dit liv i din rehabiliteringsperiode. Hvordan understøtter du bedst rehabilitering i døgnets 24 timer. Hvad er godt at foretage sig og hvad bør man sortere fra. I hvor lang tid skal denne rehabilitering foregår, og hvordan planlægges transitionen fra rehabilitering til normal hverdag igen? Der kan være tale om planer, skemaer, tidsrammer og andet. En rehabilitering kan involvere en sygemelding, men behøves ikke at gøre det. Det er dit nervesystems tilstand der afgør det. 


  Læs mere om de tre søjler HER

  Linda Clod Præstholm

  2900 Hellerup

  Danmark

  T: 22 36 88 08

  CVR-nr. 38 74 77 70

  MobilePay: 56959

   

  Konsultation efter aftale. Ring for at få en tid !

  Adresse: Jomsborgvej 23a, 2900 Hellerup

   

  For andre henvendelser, er du velkommen til at skrive til: mail@lindaclodpraestholm.com

  PODCAST:

  Du kan finde min podcast her på siden, på iTunes eller Spotify.

  Copyright © All Rights Reserved