Behandling af stress

Behandling af stress

Velkommen til. Jeg arbejder med behandling af stress, traumer, en lang række stressrelaterede tilstande og symptomer m.m. :

Det er min erfaring at stort set alle der rammes af stress og stressrelaterede tilstande, tager det som et nederlag oven i den smertefulde tilstand det først og fremmest er. I årtier har vi fået læst og fået påskrevet hvad vi skal gøre og ikke gøre for at undgå at blive stressede.

 

Men det er hverken muligt eller meningen at vi ikke skal blive stressede! Ny forskning indenfor sociologi og psykologi peger dog på at vi har indrettet et samfund og arbejdsmarked der placerer os i en konstant stress-tilstand. Og så kan vi tale om at det ikke er meningen. (Hør bl.a. min podcast for mere information om netop dette. )


De stressende faktorer er ikke bare konstante belastninger (på arbejdet) og uophørlige informationer, men er også langt mere subtile vilkår i vores professionelle arbejds- og ansvarsfordeling. Det er det jeg kan hjælpe dig med at forstå. Mange ånder lettet op efterfølgende og forstår hvorfor det ikke er DEM der er noget galt med.

 

Hele tanken om at tale om krop og sind, eller Body/Mind connection, er forældet. Krop, sind, hjerne eller hvad man nu kalder det, ER en og samme enhed. Mange stressramte når også til et punkt, hvor det kan føles som om at hjernen ikke mere kan styre hvordan kroppen reagerer. Når man er nået dertil, synes det indlysende ikke mere at tale om krop og hjerne. Desværre er rigtig mange behandlingstilgange til stress, baseret på tænkende aktiviteter. Kognition uden inddragelse af resten af organismen, altså kroppen - i det gamle paradigme.


Derfor foregår min behandling primært kropsorienteret, gennem Somatic Experiencing®.