Hvor lang tid tager stress

Hvor lang tid tager stress?

Stress tager tid at rehabiliterer. Altså når du først er blevet ramt af den stress der påvirker dig negativt.


Det tager tid fordi du skal bringe nervesystemet i ro. Det skal du fordi hele kroppen skal have tid til at udskille den store mængde af stresshormoner, der lige nu påvirker dig negativt.


Mange der rammes af stress skal altså regne med minimum 1 måned og for en stor del af mine nuværende klienter er der tale om 2-3 måneder. 


Kommer du med langvarig eller alvorlig, måske traumatisk stress kan det sagtens tage længere tid. Jeg har klienter der klarer det på 5-6 måneder. Og kommer tilbage gladere, klogere, bedre og med en veludviklet evne til at mærke lige nøjagtig hvad der er godt for dem og hvad der ikke er. DET er er succes. Ikke hvor lang tid det tog.


Men succesen ligger i første omgang i hvor god du er til at overholde den plan, der er blevet lagt for din rehabilitering. Samt om du får hjælp til at opløse resterne af et overaktivt nervesystem.


Husk at det kan være afgørende med en solid støtte i denne periode, fra en uvildig person der har forståelse for hvad du gennemgår. Fx. en stressbehandler. Det er let at blive slået omkuld og tilbage til stress af dine nærmeste, af arbejdsgiver eller myndigheder.