Bag om stresskollaps - samtale med Lars Johansen

#40 Bag om stresskollaps - samtale med Lars Johansen

Jeg har haft en samtale med Lars Johansen om hvordan det opleves som erfaren psykoterapeut at blive ramt af et stresskollaps, han ikke havde set komme. 


Nogle af os rammer stress så hårdt, at det ikke er et spørgsmål om at komme op på hesten igen. For hesten er der ikke! Så bliver det et spørgsmål om hvad jeg stiller op med min selvopfattelse og selvbillede uden en hest. Og at det måske var et “falsk selv”, der sad på den hest. Men hvordan finder jeg så et mere sandt selv? 


Alt det har Lars oplevet og gjort sig overvejelser om på en måde, som jeg vil tillade mig at kalde meget indsigtsfuldt. 


Vi taler også om mere generelle vilkår for vores liv: Om at være drevet af ‘gøren’ og have en følelse af at “skulle” en masse ting. Og hvordan det påvirker vores stress og vores liv. Og om at livet nogle gange kan føles som en vild hest, som farer afsted med os på ryggen … og hvad gør vi så når vi nu havde en idé om at livet skulle føles helt anderledes end det nu gør? 


Lars Johansen er psykoterapeut MPF med baggrund i gestaltterapien, og efteruddannelser indenfor bl.a. traumeterapi (Somatic Experiencing), tilknytningsproblematikker og Integral Somatic Psychology (ISP). Han har desuden været i spirituel træning hos Jens Erik Risom på Vækstcenteret, hos Madhurima Rigtrup i Conscious Heart samt taget yogalæreruddannelse i YogaSomatics hos Ateeka Borud.


Lars arbejder med terapi, supervision og gruppeforløb med fokus på ‘Væren, spiritualitet & personlig udvikling’. 


Du kan finde mere info på hans hjemmeside her: www.lhj.dk 
Music & Speak: Anders Brandt

Soundmaster: Tommy Bogs

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få GRATIS hjælp til selvhjælp med '7 Nye Råd Mod Stress'

Podcasten:

Samtaler om Stress kan findes på iTunes, Spotify, Podimo og YouTube m.fl., men kan også afspilles direkte her fra siden.