Behandling af belastningsreaktion

Behandling af belastningsreaktion

Hvad er en belastningsreaktion? Det er både en diagnose du kan få hos lægen eller psykiater, det er også en tilstand som kommer efter langvaring belastning eller stress. 


Hvad er forskellen mellem stress og belastningsreaktion? Det skriver jeg om HER.


Desværre er der rigtig mange der får beskeden om at de har belastningsreaktion, uden overhovedet at hjælp til at komme ud af tilstanden. 


De fleste der rammes af belastningsreaktion har ikke fået den rette hjælp i deres forudgående belastningstilstand eller stress. Derfor anvender jeg som udgangspunkt min tilgang til stressbehandling når jeg møder klienter med belastningsreaktion. 


Folk med belastningsreaktion oplever ofte bedring når de får hjælp til ikke at ryge i overbelastning hele tiden. Overbalstning opstår både udefra og indefra. Det er derfor nødvendigt at kortlægge de ydre rammer og vejlede i en rehabiliterende livsstil - for en periode. 


Men det er også nødvendigt at forstå den indre belastning, som er resultatet af et "overaktivt nervesystem", altså et nerveystem som reagerer for hurtigt og for voldsomt på påvirkninger. Her anvender jeg traumeterapeutiske metoder som Somatic Experiencing og Relationel Traumeterapi. 


For yderligere viden og forståelse kan du læse hvad jeg har skrevet om opkørt og udkørt stress HER.


Hjælp til stress

Få svar på oftest stillede spørgsmål om stress under FAQ