Må jeg dyrke motion når jeg har stress

Må jeg dyrke motion når jeg har stress?

Det korte svar er NEJ. … MEN, siger du måske, jeg har hørt at motion er godt. Ja, motion og træning er godt forebyggende, men ikke når du først er blevet ramt så du føler dig negativt påvirket af stress. 


Når vi motionerer eller træner med en stigende puls til følge, så sker pulsstigning først og fremmest på baggrund af udskillelsen af stresshormoner. De selv samme stresshormoner du gerne vil slippe af med, når du er ramt af stress. Du lukker altså flere stresshormoner ind i dit system, når du motionerer. 


I bogen “Rigtige mænd går også i sort” kan du læse mere om baggrunden for hvorfor stress og motion ikke går så godt sammen. Det står i kapitlet: Træning og stress. 


En del mennesker modargumenter stædigt disse forhold omkring motion, med henvisning til at de jo bliver glade og godt tilpas når de træner og motionerer. Det findes der en biokemisk årsag til. Glæde og velvære er svært at tale imod, men faktum er stresshormonniveauet stiger og du bliver ikke mindre stresset. Tvært imod.


De af mine klienter der følger mine råd om at lægge motionen og træningen på hylden for en tid, beretter om hvordan det næsten føles som om deres krop drager et lettelsens suk. Hvis de genoptager træningen for tidligt, kan de også fortælle hvordan de nu pludselig mærkede stressresponsen komme tilbage eller nattesøvnen blive påvirket negativt.