Rådgivning i sager om sygedagpenge

Rådgivning i sager om sygedagpenge og/eller ressurseforløb

Jeg er ikke jurist, men har dog uddannelse indenfor jura, og har et kendskab til sygedagpengeloven.


Jeg bruger ofte tid med mine klienter på at tale om hvad man kan forvente af et sygedagpenge forløb hos kommunen. Vi runder spørgsmål om hvor længe man kan være på sygedagpenge, hvilke oplysninger kommunen kan få brug for for at vurderer dit sygemeldingsforløb bedst muligt.


Jeg har bruger også gerne tid på at rådgive i hvordan din læge kan formulere sig, sådan at kommunen ikke bliver i tvivl om din tilstand og dit sygemeldingsforløb. 


Desværre oplever jeg tit at stressygemeldtes kontakt med kommunen kan føre til forværring hos den stressramte. Det sker ofte når der opstår spørgsmål om forlængelse af sygedagpenge. Men det kan også være i forbindelse med de tilbud kommunerne har til stressramte; langt fra alle tilbud gavner stressramte. Og det er ofte en individuel vurdering, som kommunerne desværre ikke kan eller gør.


Derfor har jeg desværre også oplevet stressramte blive skubbet helt ud over kanten af kommunernes indsatser og press. 


Men der er selvfølgelig også gode forløb. De kræver dog sjældendt rådgivning eller hjælp efterfølgende.


Priserne er i henhold til mine almindelige timetakster, dog tager jeg betaling for pr. påbegyndt kvarter. 


 


 

Hjælp til selvhjælp


I denne episode af min podcast taler jeg med socialrådgiver Maj Thorsen, bl.a. om  hvordan du kan mindske stress i mødet med kommunen, hvordan loven om sygedagpenge fungerer, og hvad du skal være opmærksom på i din sagsbehandling: