Somatic Experiencing

Somatic Experiencing®

Somatic Experiencing® er en kropsorienteret tilgang til forløsning af "erindringer", spændinger, energi og smerte, som har "sat sig i kroppen" og som oftest mærkes når man mindst har lyst til det. Helt uden for viljens kraft. Fx i form af åndenød, muskelspændinger, smerter eller angst. 


Jeg har fundet det utrolig virksomt at behandle stress med den traumeterapeutiske tilgang, Somatic Experiencing®.


Jeg har gennemført den 3-årige internationale uddannelse i Somatic Experiencing®, så det er din garanti for at jeg mestrer traumehelingens svære og komplekse kunst. Jeg er medlem af den danske afdeling af SE-traumeterapueter, som sikrer at kvaliteten af  uddannelsen i Danmark lever op til internationale krav.


Udbrændhedthed eller belastningsreaktion kan også behandles med Somatic Experiencing®. Her handler det om at nervesystemet skal kunne finde en balance igen, og derfra kunne udholde mere og få mere energi og kraft. 


Personer der oplever alvorlig stress, stresskollaps, udbrændthed, belastningsreation, traumer eller PTSD kæmper med det man kunne kalde et selvantændende nervesystem. Det betyder at man ikke bare oplever eller har oplevet stress, chok eller belastnings udefra, men at man nu ubevidst oplever at tænde for stressresponsen i nu ufarlige situationer. 


Derfor er det så vigtigt at få forløst denne mekanisme i nervesystemet. Ellers vil man vedblive at blive stresset indefra og man kommer aldrig  helt ud på den anden side. Man kan forklare det ved at nevesystemet overfortolker visse situationer/tilstande, og starter en rejsning af overlevelsesenergi. Det kan vi ikke holde til i længden, og på et tidspunkt vil man opleve at livskvaliteten bliver begrændset af denne overaktivitet i nervesystemet.


Somatic Experiencing® ligner samtaleterapi, hvis du kiggede ind af vinduet mens jeg havde en konsultation. Men det er ikke en almindelig samtale vi fører. Vi taler til sansningerne i kroppen, om kroppen, om det der sker i kroppen og så bruger vi kroppen gennem bevægelse og nogle gange via berøring, som at holde en hånd på skulderen eller i nakken. 


Vi taler selvfølgelig også om stress, traumer og andre situationer. Men det er kroppens reaktioner der er i første række, frem for historien og det at tænke eller analysere en situation igennem. 


Du kan høre det afsnit af min podcast, hvor jeg interviewer Frank Vestergaard om Somatic Experiencing® HER.


Husk at du kan læse masser af gode ting på min blog

Skriv dig op til mit nyhedsbrev og få GRATIS hjælp til selvhjælp med '7 Nye Råd Mod Stress'