Somatic Stress Healing Yoga

Somatic Stress Healing Yoga

Yoga er godt, men ikke et vidundermiddel til alle. Heller ikke stressramte eller mennesker, der på anden måde bærer rundt på meget stress i nervesystemet, som fx traumeramte personer. Det har jeg skrevet om på min blog og i min FAQ.


For lige så afslappende og beroligende yoga kan være, så kan det også tricke reaktioner i nervesystemet, som traumeterapeuter betegner som aktivering, arausel og frys. Det kan både ske under yoga, men også efterfølgende. Derfor bør yoga til stressramte ikke bare handle om at skabe ro, men om rigtig meget andet også.


På den baggrund har jeg udviklet et koncept - SOMATIC STRESS HEALING YOGA.  


Somatic Stress Healing Yoga (SSHY) er baseret på den traumeterapeutiske metode, Somatic Experiencing® udviklet af Dr. Peter Levine, foruden Yin Yoga, viden om stress, neurofysiologi og hjernens funktion.


SSHY skal først og fremmest skabe størst mulig ro hos deltagerne, dette gøres ved også at opøve evnen til at, spore og føle sansninger i kroppen, tilgå og opbygge resurser samt at opnå evnen til selvregulering.


Det lyder teknisk, men det er en måde at forklare hvordan man skaber en blivende ro i kroppen, forløser stressenergi, kommer af med angst og opnår evnen til at mærke efter.


Derudover giver jeg også oplysninger om stressens påvirkning på krop og hjerne. Gode råd ved stress. Og rådgivning i hvordan hver deltagerne kommer videre fra hvor man nu er.


SSHY adskiller sig fra andre stress-release eller de-stress hold, idet det ikke kun fokuserer på at skabe ro, men også opbygger deltagernes evne til at mærke stress i kroppen, til at kunne regulere dem selv og samtidig også forholder sig til årsagen til stress.


Det er når vi begynder at genetablere kroppens evne til selvregulering, at folk med stresskollaps og udbrændthed begynder at opleve en tilbagevendende energi og robusthed igen.

 


Er du interesseret?


Du er velkommen til at skrive til mig, for at høre om næste holdopstart eller workshop. - Hvis der er nok interesserede starter jeg hold op tidligere end påtænkt!


Ellers kan du opleve yogaformen på mit kommende opladningsophold for stressramte.


Du kan finde mine almindelig og faste yogahold her.