Min behandlingstilgang

Min behandlingstilgang

Min tilgang til behandling foregår primært gennem samtale og er sammensat af 3 elementer, som baserer sig på de 3 søjler. Her kan du læse om de 3 elementer:

  • Behandling
  • Rådgivning
  • Holistisk intervention

 

 

Behandling af stress

 

Behandling af stress beror først og fremmest på en beroligelse af nervesystemet. Det sker bl.a. gennem den traume-terapeutiske tilgang Somatic Experiencing®. Det vil sige; en reel ‘her og nu’ effekt. Det er samtalekonsultation, men med kroppen i fokus, frem for lange samtaler om detaljerne i dit stressforløb - som i virkeligheden stresser og belaster yderligere.

 

Man kan også sige at det er en Bottom-Up-tilgang, fordi sanserne og kroppen “taler” først, før den tænkende hjerne bliver adresseret. Mange oplever nemlig at komme til et punkt hvor fornuften eller tankerne ikke mere kan styre hvad der sker i kroppen. Fx at vi ved at vi ikke burde blive stressede over mange mennesker på gaden, men alligevel kan vi mærke at vores vejrtrækning ændrer sig eller at vi bliver svimle.

 

Men først og fremmest har et stresset nervesystem brug for at opleve direkte, at der findes andre muligheder end stress-aktivering. Ro og langsomhed er derfor altid i fokus hos mig.

 

Rådgivning om stress

 

I behandlingen af din stress indgår også rådgivning. Det kan være viden om hvad stress egentlig er. Hvilke faktorer der er i dit liv, som du måske ikke selv har tænkt på som belastende. En vurdering af hvor stresset du er, og hvad der skal til før at du kan rehabilitere fra den stressbelastning. Hvad du bør foretage dig og ikke foretage dig for at føle en bedring. Hvis det er relevant laver vi en handlingsplan sammen. Det kan også være rammegivende retningslinjer, du får med hjem. Eller hjemme “øvelser”, så du kan starte en form for selvbehandling.

 

Hvis det er relevant tilbyder jeg også rådgivning i dit sygemeldingsforløb. Hvordan din læge kan støtte dig i kommunikation med arbejdsplads og kommune. Samt hvodan du kan navigere i de krav kommune og arbejdsplads eventuelt stiller. Således at du bliver vinderen og ikke taberen.

 

Jeg rådgiver dig også i situationer hvor du skal tilbage i arbejde. Hvordan kan en opstartsplan se ud. Hvad bør du være opmærksom på, og ikke mindst hvilke krav du bør stille til din arbejdsgiver (eller dit arbejder) så du ikke igen bliver stresset.

 

Holistisk Intervention

 

Oftest foregår behandlingen gennem samtaleterapi. Men jeg benytter mig også af kropslige behandlinger og berøring efter behov. En anden metode jeg bruger er at arbejde med energierne i kroppen. Ofte vil dette dog foregå i relation til hvad der ellers opstaår undervejs.

 

I relevante tilfælde indrager jeg også perspektiver på kost, døgnrytme og kosttilskud. Vi kan hente rigtig meget fra naturen og fra vores kost i forhold til stress-hormon-reduktion, i forhold til beroligelse og indsovningshjælp, og i forhold rehabilitering af kroppen og hormonbalance efter belastningsreaktion.

 

Døgnrytmen og kosten kan være med til at give os den energi, der kan synes fuldkommen forsvundet efter langvarig stress. (Læs: 'Er din stress opkært eller udkørt?') Der er tidspunkter der er bedre end andre til at indtage mad, til at hvile og til at gå i seng.

 

Det er dog sjældent at jeg inddrager disse perspektiver i den akutte stressfase, da det vil belaste yderligere. Men når kapacitet og overskud vender tilbage, kan det blive relevant at se på hvordan homøopati, urter, vitaminer, kost og andre tiltag kan skabe en hurtigere rehabilitering.