Foredrag

Foredrag om stress

Du er velkommen til at booke mig til et foredrag om stress, viden om stress, behandling af stress eller måske min egen erfaring med stress. Det kan også være et foredrag om traumer og Somatic Experiencing traumeheling.


Som fagperson kan det være relevant at kende til følgende:


  • Vidste du at stressramte oftest er påvirkede flere dage efter et møde på kommunen eller hos lægen? - Myndighederne er altså med til at fastholde stressramte i en stresstilstand.


  • Vidste du, at som fagperson har du en evne til at stresse, men også at afslappe en stressramt person? - Den måde du bruger din stemme, dine øjne, din tale osv. har en KÆMPE påvirkning på et stresset nervesystem.


  • Vidste du at du som leder kan forværre stressramtes tilstand? Men samtidig også hjælpe til hurtigere rehabilitering? - Hvornår er det fx frugtbart blot at have samtaler over telefon uden et fysisk fremmøde, hvornår bør du hellere få en udtalelse fra lægen og hvornår er det relevant at bede stressramte komme tilbage på nedsat tid? Og hvad indebærer nedsat tid? Du må stort set aldrig regne med at den stressramte kan svare for sig selv. Stress ødelægger (midlertidigt) evnen til at mærke egne grænser og hvad der er godt for én. 


I mit foredrag kommer jeg ind på hvilke neurobiologiske og biokemiske mekanismer, der ligger bag stress. Hvorfor vi ikke (altid) kan tænke os ud af stress. Hvorfor stress altid sidder i kroppen. Hvor lang tid stress tager, og hvordan man kan få begreb om en stressprognose. Jeg taler også om hvorfor og hvordan stress kan blive kronisk. Og hvorfor stress ofte giver angst og depression. 


Foredraget rummer viden om hvordan man bedst kommer  ud af stress. Viden  om hvad der er de største udfordringer for en stress-ramt og hvilken hjælp en stressramt har brug for. Viden om hvilke behandlingsformer og aktiviteter der er gavnlige for en stressramt. Og hvilke der kan forværre stress.


Arbejder du/I med kontinuerlig kontakt til stressygemeldte kan jeg tilbyde forslag til parametre for hvordan man kan følge en forbedring hos den stressygemeldte, samt hvordan man kan støtte den sygemeldte til ikke at overpræstere eller frygte manglende fremskridt.


Du kan også få viden om hvordan det føles at have stress. Hvordan det er at være stresset. Hvad der kan være godt at tale om. Hvad man ikke skal tale om og hvilke hensyn kan man ellers kan tage. Hvad man kan gøre hvis det stress-ramte virker til at få det dårligere.


Det er også meget relevant hvordan viden indenfor neurobiologi viser os at stress smitter. Men at ro også gør det. Og hvordan du som fagperson eller leder faciliterer et ikke stressende miljø, eller måske ligefrem er med til at forbedre en stressramts tilstand. Hvordan du som sagsbehandler gør et møde mindre retraumatiserende, og hvordan du som fx læge kan understøtte en regulering af patientens nervesystem. 


Jeg tilpasser altid foredrag og workshops efter behovene. Så tøv ikke med at spørge på baggrund af dine/jeres behov.


Er du: 

  • en kommune
  • anden aktør
  • en myndighed 
  • en virksomhed
  • en sammenslutning af praktiserende læger eller speciallæger
  • et andet interessefællesskab


så er du velkommen til at kontakte mig på mail eller telefon og høre om vi kan finde ud af noget, der passer ind i jeres behov. 
Om min baggrund som foredragsholder

Jeg har holdt foredrag siden 2007. Mest om Buddhisme og Meditation, til videreuddannelser, gymnasieskoler og buddhister. Men jeg har også - i kraft af min tidligere beskæftigelse med it-strategi, -analyse og -arkitektur - holdt foredrag for faglige fællesskaber og foreninger.


Da jeg selv blev ramt af stress blev jeg lamslået over den mangel på viden om stress, jeg mødte hos behandlere, offentlige myndigheder og hos arbejdsgivere. Jeg oplevede at selv små ændringer og forståelser kunne have andræt mit eget sygdomsforløb radikalt. Det vil jeg gerne ændre på nu.


Nu holder jeg foredrag og workhsops om stress, både til fagpersoner og stressramte. Senest har jeg holdt foredrag hos Novo Nordisk.


Derfor håber jeg at du/I har lyst til at høre mine erfaringer og den viden om stress jeg har oparbejdet, studeret og nu arbejder med.Priser i henhold til DJØF’s Foredragstakster